Het verschil tussen VHS (videoband) en DVD

Verschil tussen VHS (videoband) en DVD

Kwaliteitsverschil tussen VHS (videoband) en DVD

Het is tegenwoordig moeilijk om een VHS-speler te vinden. De meeste gezinnen hebben deze vervangen door een DVD variant. Maar mensen hebben nog steeds veel VHS videobanden in hun bezit. VHS is oudere technologie en was gemakkelijk voor het opnemen van tv-beelden, maar dit is tegenwoordig ook mogelijk met een DVD-recorder. DVD’s zijn wel duurder, maar de kwaliteit van beeld en geluid is veel beter.

VHS banden worden voornamelijk gebruikt voor het bekijken van films, opgenomen tv beelden of eigen camerabeelden. VHS maakte het gemakkelijk om een programma van TV op te nemen en werd vooral hiervoor gebruikt. DVD’s kunnen worden geopend in computers en bevatten meestal extra functies. DVD’s kunnen ook worden gebruikt voor digitale data opslag.

Met VHS kun je afspelen, pauzeren, stoppen, snel vooruit- of terugspoelen. DVD’s kunnen veel meer, zoals het overslaan van scènes en hebben interactieve menu’s. De DVD biedt overal een betere kijk ervaring voor uw films of dierbare beelden.

Een gevaar van dvd’s is wel dat ze krasgevoelig zijn. Als er krassen op een DVD komen is er kans dat de DVD permanent word beschadigd en zal je merken dat sommige scènes in de film altijd overslaan of vervormen. VHS-banden zijn niet zo gevoelig maar de kwaliteit is over het algemeen niet zo goed als DVD. Bovendien zullen VHS-banden over de loop der jaren slechter worden. DVD’s kunnen wel jaren worden bewaard zonder enige kwaliteitsverlies en nemen daarnaast ook niet zoveel ruimte in als VHS-banden.

VHS-spelers en tapes zijn moeilijker te vinden deze dagen, en nieuwe films worden niet meer uitgebracht op VHS. Iedereen is daarom overgestapt op DVD waardoor de VHS vergeten wordt samen met uw VHS banden. Om toch uw dierbare beelden te kunnen bewaren is het verstandig om deze tijdig om te zetten naar DVD zodat deze toch bewaard kunnen blijven.

No comments yet.

Geef een antwoord

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *